MariskaBedankt voor de prachtige foto's.in FrieslandNewborn en Babyfotografie

Wat is een newborn of baby lifestyle reportage?

Bij een newborn of baby lifestyle fotoshoot kom ik bij jullie thuis om mooie foto's te maken van jullie als gezin. In plaats van te werken met achtergronden, props zoals mandjes of andere gestylde elementen is jullie eigen woonkamer of slaapkamer het decor van de fotoshoot.

 

Tijdens de fotoshoot maak ik foto's van jullie kindje alleen, maar ook van jullie samen als gezin en elke ouder met kindje apart. Mooie, pure foto's die laten zien hoe het echt was. Net als de foto's die je wellicht zelf in je eigen album hebt staan.

 

Waneer vind de fotoshoot plaats?

Wanneer je de foto''s wilt maken hangt helemaal af van wat jullie zelf prettig vinden. In de eerste twee weken na de geboorte noemt men de baby vaak een newborn (pasgeborene). Een newbornshoot kan bijvoorbeeld leuk zijn als je de foto's ook wilt gebruiken voor het kaartje. Bij een newbornshoot is de kans groot dat de baby veel slaapt tijdens de shoot. Andere ouders wachten liever een paar weken tot het thuis allemaal wat rustiger is en laten dan foto's maken. Dit noem ik ook wel een babyfotoshoot. Wanneer de baby 3/4 weken of ouder is, heb je een grotere kans dat de baby wat alerter is tijdens de fotoshoot wat ook weer leuke foto's kan opleveren.

 

Wanneer moet ik een fotoshoot boeken?

Natuurlijk is het lastig om alvast een fotoshoot in te plannen als de baby nog niet geboren is. Wanneer je graag foto's wilt in de eerste twee weken is het handig om twee/drie weken voor je uitgerekende datum mij te mailen zodat ik in mijn agenda hiermee rekening kan houden.
Zodra jullie kindje is geboren mogen jullie mij dan bellen of mailen om een concrete afspraak te maken.

Bij een baby lifestyle shoot kan je mij gewoon mailen zodra het kindje is geboren om gelijk een afspraak in te plannen. Kunnen jullie alleen op een zaterdag? Dan is het aan te raden om wat eerder contact op te nemen om te kijken of ik nog een plekje heb.

 

Volg mij op instagram@helenafotografie