Achter de lens | Meer over mij

Het leek het mij leuk om wat meer te delen over mijzelf en mijn werk als fotografe, een soort kijkje achter de schermen. Zo ontstond het idee voor een reeks genaamd ‘Achter de lens’. Omdat de ‘over mij’ pagina vaak wordt bekeken leek het mij een goed begin om te starten met wat meer over mij!

Heleen vs Helena
Mijn roepnaam is Heleen maar omdat ik Heleen Fotografie minder mooi vond klinken en Helena toch ook een van mijn officiële namen is, heb ik er Helena Fotografie van gemaakt. Ik woon in een schattig arbeidershuisje vlakbij het centrum van Leeuwarden. Ideaal want alles is op loop en/of fietsafstand inclusief het huis van mijn familie. Ik ben de middelste van drie, allemaal dames met verschillende karakters. Mijn zus vond mij vroeger altijd veel te optimistisch en ik vond haar weer te pessimistisch dus dan heb je al even een idee;).

Studie
Na de middelbare school ben ik begonnen met de studie rechten maar daar voelde ik mij totaal niet thuis. Daarom ben ik na een paar maanden gestopt en gestart met de opleiding Communicatie. Wat een verademing was dat! Superleuke mensen en ik kon daar lekker mijn creativiteit kwijt met grafische vormgeving als minor. Tijdens die opleiding heb ik een half jaar fotografie gevolgd, waar ik erachter kwam dat ik dat toch wel erg leuk vond en leerde ik bovendien twee hele leuke meiden kennen, waar ik nu nog steeds bevriend mee ben.
Wat mijn naast fotografie ook altijd heel tof leek was grimeren. Daarom heb ik na het afronden van mijn opleiding nog een basisopleiding grime gevolgd. Wil je dus enge wonden, er 40 jaar ouder uitzien of erbij lopen als een zombie? I’m your girl. Hierna besloot ik mij meer te focussen op fotografie en zo is na een periode van zelfstudie, workshops en uitproberen ”Helena Fotografie” ontstaan. Momenteel werk ik 16 uren in loondienst om een mooi spaarpotje/buffer op te bouwen. Hoewel ik prima van de fotografie kan rondkomen op dit moment, vind ik het wel prettig om wat achter de hand te hebben mocht het een jaar minder gaan en/of ik een grote uitgave wil doen zoals het kopen van een huis.

Random facts
De vraag die mij het meest gesteld wordt is waar kom je vandaan? Blijkbaar zie ik er niet typisch Nederlands uit. Daarnaast schatten ze mij altijd 5 jaar jonger in (maar dat schijnt leuk te zijn als je 40 bent). Stiekem moet ik altijd wel lachen om de verbaasde blikken die ik bij het beantwoorden van deze vragen krijg. Verder lust ik geen pizza wat iedereen altijd ontzettend vreemd vind want wie lust er nou geen pizza? Wel houd ik heel erg van zoetigheid zoals taart en ijs. Ik ben dol op dansen en heb  dan ook 13 jaren aan hiphop gedaan. Ik volg al 14 jaar lang de serie Grey’s Anatomy en het verveelt mij nog steeds niet. Daarnaast ben ik een echte Disney fan. In tegenstelling tot veel anderen heb ik niet zo’n mega reisdrang. Afgelopen jaar ben ik voor het eerst buiten Europa geweest naar New York, wat ik wel een hele toffe stad vond. Dit jaar vlieg ik naar Nagasaki Japan om mijn zusje op te zoeken die daar straks een half jaar gaat studeren want ja, dat vind ik dan wel weer  heel leuk;).

Nu ben ik ook wel benieuwd naar wie jullie zijn, dus vind je het leuk om een reactie achter te laten dan kan dat hieronder. Wil je meer lezen over een bepaald onderwerp? Laat het mij weten en wie weet maak ik daar de volgende keer een blogje over.

 

trouwfotograaf friesland

Ontvang de trouwbrochure.

Meer weten over de mogelijkheden en mijn werkwijze? Vul hieronder je gegevens in en download direct de trouwbrochure met alle informatie.

Verstuur

Bedankt voor je bericht! Na 3 werkdagen geen reactie? Check je spamfolder. Er gig iets niet goed. Probeer het nog eens.
Volg mij op instagram@helenafotografie